Galvanoplastia de Materiais de Aço

Galvanoplastia de Materiais de Aço

Galvanoplastia de Materiais de Aço

(1) Zpracování materiálu

Ocel se používá ve všech průmyslových odvětvích a přeměňuje se na výrobky a galvanicky se pokovuje následujícími procesy zpracování kovů.a galvanicky pokovené

1) Mechanické zpracování, jako je ohýbání, řezání, natahování, řezání, broušení atd., se provádí lisováním a jinými prostředky.

2) Před odléváním roztavte litinu nebo slitinu železa nebo ji před kováním zahřejte.

3) Povrchové kalení se provádí tepelným zpracováním (jako je kalení a nitridace).

4) Naplňte železný prášek do formy, vytvarujte ho a spékněte.

Z toho je vidět, že i když jsou všechny označovány jako ocel, budou existovat významné rozdíly ve stavu kovového povrchu na základě výše uvedené řady typů oceli, typů zpracování kovů a jejich diferentea musí být přijaty odpovídající metody povrchových úprav.

Při provádění galvanického pokovování jsou zvláště důležitými ukazateli přilnavost povlaku k materiálu a stav hladkosti povrchu povlaku. Chemická předúprava (jako je odmaštění a ošetření kyselinou) je klíčem k prvnímu, zatímco mechanická předúprava (jako je zrcadlové leštění a povrchová úprava broušením) je klíčem k druhému.



(2) Dehydrogenační zpracování oceli s vysokým obsahem uhlíku a dalších materiálů

Zvláštním problémem u ocelových materiálů je následná úprava po galvanickém pokovování. Když je uhlíková ocel nebo kalená a kalená ocel s obsahem uhlíku vyšším než 0.4 % podrobena kyselému moření, galvanizaci nebo průmyslovému chromování, vzniká na povrchu materiálu během procesu zpracování atomový vodík a atomy vodíku jsou absorbovány do mikrostruktury oceli. Pokud je produkt používán bez odstranění plynného vodíku, stane se vadným výrobkem s extrémně vysokou tvrdostí, ale velmi křehkostí. Tento jev se nazývá vodíková křehkost.

Aby se této situaci zabránilo, měl by být vodík z materiálu odstraněn tepelným zpracováním (pečením) do 4 hodin po galvanickém pokovování. Zde je několik příkladů pro ilustraci

Podmínky dehydrogenačního ošetření

 

Procurando o melhor parceiro para suas próximas obras?